‘BİLİŞİMCİ ÇOCUK’ BÜYÜYOR!

Yükleniyor Etkinlikler

Tümü Etkinlikler

  • Bu etkinlik geçti.

‘BİLİŞİMCİ ÇOCUK’ BÜYÜYOR!

Ağustos 25, 2017

23 Nisan 2017 tarihinde başlattığımız ve hem amacı hem de ihtiyacı doğrultusunda büyük adımlar attığımız ‘Bilişimci Çocuk’ artık Antalya’da ve Türkiye’de daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyor!

25 Ağustos tarihinde Piksel Akademi uzman kadrosu tarafından gerçekleşen ve Antalya Perge Rotary Kulübü, Türkiye Bilişim Derneği Antalya Şubesi, Antalya Perge Rotaract Kulübü ile iş birliğimizin başladığı Sosyal Sorumluluk Projesi Tanıtımları ve Seminerleri doğrultusunda yol haritamızı belirledik.

Bu doğrultuda amacımız önce güzel şehrimiz Antalya’da daha sonra da tüm Türkiye’de teknolojik imkanları yetersiz okullarımıza ulaşarak öğrencilerimize kodlama eğitimleri vermek ve onların da günümüz bilişim teknolojileri ile bir arada olmalarını sağlamak.

Çocuklar İçin Kodlama Eğitimi Nedir?

Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır. Çocuklarımızın bilgisayarlar ve kullandıkları birçok platform ile kavramsal anlamda daha mantıklı ilişkiler kurması onların; analitik zekasını, sistemik düşünmesini problem çözebilme yeteneğini, olaylar arasındaki bağlantıları anlayabilmesini, yaratıcılığını ve tabi ki hayata bakışını pozitif olarak etkiler.

Bilişimci Çocuk Sosyal Sorumluluk Projesi Hakkında

Piksel Akademi olarak eğitim sektöründeki karşılaşılan eksikleri gidermek ve en doğru eğitim sistemlerini oluşturmak için çalışıyoruz. Amacımız çocukların içine doğdukları bu teknoloji çağında dünya standartlarında eğitimler almasını sağlamak. Yeterli donanıma sahip ve çağımızın bilişim teknolojilerine hakim bireyler olmalarını istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, dünya değişiyor! Sektörümüz olan bilişim dünyasında bir adım önde olabilmek adına gerekli ihtiyacı karşılamak için buradayız!

Bu projede bize destek veren ve proje sürecindeki bütün gelişmelerde uzman desteğini esirgemeyen Sayın Av. Ali Fuat ÖZBAKIR’a çok teşekkür ederiz. Birlikte devam ettiğimiz bu yolda bizlerden desteğini esirgemeyecek olan bütün yol arkadaşlarımız ile tüm çocuklarımızı 21. Yüzyılın ihtiyaçlarına göre yetiştireceğimize olan inancımız sonsuzdur.

Piksel Akademi Bilişim Uzmanlığı Eğitimleri

Detaylar

Tarih:
Ağustos 25, 2017